Кућно лечење и ПЗ

Кућно лечење и ПЗ

У Јануару 2016. године у Дому здравља Србобран почиње са радом Служба кућног лечења и палијативног збрињавања.

Шта је кућно лечење и палијативно збрињавање?

Кућно лечење се обавља код непокретних пацијената и старијих од 65 година. Налог за кућно лечење издаје изабрани лекар. Кућно лечење ће обављати један лекар са медицинском сестром. У почетку ће његов рад трајати четири сата. Рад ће се обављати у Србобрану, Турији и Надаљу. За све остале информације обратити се вашем изабраном лекару.

Палијативно збрињавање је приступ којим се побољшава квалитет живота пацијената суочених са неизлечивом болешћу,као и њихових породица, кроз превенцију и олакшавањем патњи путем ране идентификације и беспрекорне процене и лечење бола и других проблема ( физичких,психичких и духовник ).

Палијативно збрињавање подразумева и филозофију збрињавања пацијената и његове породице. Оно обухвата период од постављања дијагнозе одмакле болести до краја периода бола због губитка вољене особе.

Потреба за овом врстом здравствене заштите је већа због старења популације у Србији и све веће превенције болести са прогресивним током (кардиоваскуларне болести, малигне болести,дијабетес, неуро-имунолошке, цереброваслуларне ХИВ, траума као последица саобраћајног удеса).  

 

Јавне набавке и огласи

Огласи

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28