Животна средина

images
Обележава се

Светски дан заштите животне средине се слави од 1972. године.
Заштита животне средине подразумева скуп различитих поступака и мера који спречавају угрожавање животне средине с циљем очувања биолошке равнотеже.
Свако од нас може својим активностима допринети очувању здраве животне средине.
Обратите пажњу о томе колико и како користите воду, јер мале (можда и незнатне) ствари могу да направе велику разлику. Сваки пут кад перете зубе затворите чесму, кад сте у могућности перите ствари у хладној води...
Рециклирајте. Можете помоћи у смањењу загађења само ако конзерву ставите у различиту канту.
Kако открива Агенција за заштиту животне средине САД-а открива, кад би фирма од 7.000 запослених рециклирала сав папирни отпад током године, то би било еквивалентно 400 аутомобила мање на путевима.
Kада бисте само два пута дневно оставили аутомобил код куће, смањили бисте емисију гасова стаклене баште у просеку за 720 кг годишње.
Уместо аутомобила, возите бицикл до посла или прошетајте (уколико удаљеност посла од куће није превелика). Смањићете загађеност ваздуха, сагорети калорије и побољшати ваше здравље.
Учините ваш дом енергетски ефикаснијим и уштедите новац. Очисисте ваздушне филтере на клими, тако да систем не мора да ради прековремено. Kако не бисте трошили енергију кад нисте код куће, узмите програмски термостат. Искључите светло кад нисте у соби, а уређаје које не користите искључите из струје.
У светском мору се налази више од пет трилиона комада пластике, а у то спадају наравно и пластичне кесе. Ако већ користите пластичне кесе, не морате сваки пут да узимате нову у продавници, већ искористите неку коју већ имате.
Пчеле су веома важне за екосистем, али њихов број стално опада. Можете им помоћи тако што ћете своју башту учинити пријатељским окружењем за пчеле биљкама попут лаванде, ружа, сунцокрета и геранијума.

 

IMG 20190607 132804

Јавне набавке

Огласи

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31