Нов апарат

DSC 0708 1024x683
Донацијом НИС-а

 Овогодишњи програм компаније Нафтна индустрија Србије „Заједници заједно“, којем се реализују друштвено одговорни пријекти, намењен је здравственој заштити и унапређењу рада установа које је реализују. Србобран као једна од општина у којој је НИС привредно активан, добила је вредну помоћ у виду ултразвучног апарата, намењеног одељењу гинекологије Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“.

Ултразвучни апарат, за преглед беба и трудница, вредан је пет милиона динара и његовиом набавком локална здравствена установа додатно је унапредила ниво и квалитет услуга, по чему је већ позната у Србији. Kомпанија НИС је за овакве и сличне пројекте определила је укупну суму од 116,5 милиона динара, која је намењена за 20 медицинских установа у земљи. Поводом набавке ултразвучног апарата у србобранском Дому здравља организована је конференција за медије.

Kонференцију је отворио Биљан Елезовић, директор погона „Средњи Банат“ у НИС-у. „Драго ми је да у име компаније НИС имам част да Дому здравља у Србобрану уручим савремени ултразвучни апарат. Ове године одлучили смо да сва средства кроз програм ‘Заједници заједно’ уложимо управо у најмлађе и њихово здравље, јер су они наша будућност. Наша делатност је везана за ову општину, која је наш важан партнер и посебно смо поносни на наше партнерство и дугогодишњу сарадњу. Зато ћемо наставити са улагањима како би допринели њеном напретку, јер ми смо друштвено одговорна компанија која враћа заједници у којој послује. За последњих 11 година, колико постоји програм ‘Заједници заједно’, само у општини Србобран смо реализовали 50 различитих пројеката и уложили укупно преко 60 милиона динара. Напомињем да ћемо наставити са реализацијом пројеката који су усмерени на развој ове заједнице“.

Домаћин конференције и директор Дом здравља, др Властимир Kладар упутио је речи захвалности представницима компаније НИС, за вредан поклон који ће сигурно пронаћи широку примену на одељењу ком је намењен. „Пројекат набавке савременог ултразвучног апарата је реализован заједничким напором компаније НИС, општине Србобран и Дома здравља. Он ће омогућити бољу и квалитетнију дијагностику наших пацијената, али ће и нама, здравственим радницима обезбедити квалитетнији рад. Реч је о апарату високог квалитета који у рукама добро обученог лекара представља моћно средство у дијагностици. НИС је одговорна компанија и желимо да наша будућа сарадња буде што садржајнија. Хвала компанији НИС. Наша жеља да пружимо што бољу и квалитетнију здравствену заштиту, а добијамо је унапређењем дијагностике, реалузује се уз помоћ НИС-а, али и локалне самоуправе која је за ову годину издвојила средства у вредности од 28 милиона динара. Добар део тих средстава је отишао на куповину два апарата, на чему смо такође захвални.“, рекао је директор Kладар.

DSC 0714 900x600

Председник општине Србобран, Радивој Парошки, подсетио је и на неке друге пројекте који се реализују у сарадњи са НИС-ом, а све у сврху бенефита наших грађана. „Захваљујући подршци компаније НИС, успели смо да обогатимо техничку опремљеност Дома здравља ‘Др Ђорђе Бастић’, која ће допринети квалитетнијој здравственој заштити наших грађана. НИС је друштвено одговорна компанија и у сарадњи са њима и Министарством здравља, богатији смо за значајан ултразвучни апарат који је намењен дијагностици у гинекологији. Поклон је стигао у праве руке, у здравствену установу, једну од најбољих у својој категорији, која по квалитету услуга које пружа, превазилази општинске оквире. Овде се годишње обави 140.000 прегледа и 120.000 анализа, а о 16.000 становника брине тим од 100 запослених, међу којима је осам специјалиста и четири специјализанта. Kомпанија НИС своју друштвену одговорност показује и кроз друге програме, којима помаже и подржава одређене активности појединаца, удружења и комплетне заједнице. Због таквог односа према нашој општини од свег срца им се захваљујем“, рекао је Парошки, и истакао да је наш Дом здравља вредним радом запослених добио признање од Батута, чиме је проглашен другим најбољим у Србији, а ту је и акредитација на 7 година, која само потврђује да је све што је учињено и уложено било добро.

Kонференцији је присуствовала и Даринка Зеремски Маџгаљ, координатор пројекта испред Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“. Она се такође захвалила компанији НИС, али и директору здравствене установе, јер јој је указао поверење да баш она координише пројектом. Након званичне конференције, Властимир Kладар је повео своје госте у обилазак, показао им нови уређај и упознао их са стручним кадром који је задужио апарат и на њему свакодневно ради. Набавком овог и два поменута друга апарата, број пацијената који се обраћају лекарима у србобранској установи се значајно повећао. Kако смо сазнали током обиласка, нису у питању само грађани општине Србобран ти који све чешће бирају да буду прегледани у локалном Дому здравља, него то чине и грађани околних општина, на уштрб тамошњих служби и приватних клиника.

IMG 20190607 132804

Јавне набавке

Огласи

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30